Academisch arrangement Leiden

Leiden en studenten horen al heel lang bij elkaar. Maar hoelang al? Er wordt verteld dat Leiden de eerste universiteit van Nederland kreeg als dank voor haar heldhaftig verzet tegen de Spanjaarden in 1574. Maar het is nog altijd maar de vraag of het daadwerkelijk zo gegaan is. Wat wel vast staat is dat Leiden niet het Leiden van vandaag de dag zou zijn geweest als het geen universiteit had gehad. De studenten geven een heel eigen aanzicht aan de stad en ook de rijkdom aan musea is te danken aan de universiteit. Om nog maar te zwijgen van bezoeken van beroemdheden als Einstein of het verblijf van studenten van koninklijke bloede.

In dit Academisch arrangement maakt u kennis met Leiden als universiteitsstad. U begint in de botanische tuin van de universiteit, waar u wordt rondgeleid langs eeuwenoude bomen en planten en u krijgt informatie over het onderzoek dat hier verricht werd.

Vervolgens geniet u in de Hortus van een lunch, waarna u op stap gaat door de studentenstad met een gids. Waar woonde de Soldaat van Oranje, waar vertoefde prins Willem Alexander? Wat is de Dies Natalis en waar was het koudste punt op aarde? Allemaal vragen die om antwoord schreeuwen.

Ten slotte brengt u een bezoek aan een Museum naar keuze.

Inclusief: begeleide stadswandeling, bezoek aan de Hortus met rondleiding, sandwich-lunch, bezoek aan een Museum

Vraag meer informatie voor Academisch Leiden aan:

15 + 11 =