“Voor het standbeeld van Boerhaave bleef hij staan en keek omhoog naar die rustige gestalte die de wijsheid in pacht scheen te hebben.
Daar moet ook maar eens een bom op flikkeren, dacht hij, terwijl hij tussen de platanen door de Boerhaavelaan inliep. Dat medische genie heeft ook geen ene sodemieter tegen de dood kunnen doen.”

Zo denkt Eric in het Leiden uit Kort Amerikaans, het tweede boek van Jan Wolkers. Vooral in het vroege werk van Wolkers spelen Leiden en Oegstgeest een belangrijke rol, zoals ook moge blijken uit de titel van het boek uit 1965: Terug naar Oegstgeest.

Groepswijzer.nl biedt u met “Het Leiden van Jan Wolkers” een bijzonder Wolkers-arrangement. Na koffie met gebak vertrekt u met onze gids voor een wandeling door het Leiden van Jan Wolkers. Waar was die plek waar Wolkers zijn stille hulde bracht aan Rembrandt (De Walgvogel)? Waar wierp de jonge Wolkers, uitgemaakt voor Lord Wanhoop, zijn vlinderdasje in het water (Terug naar Oegstgeest)? Waar verschool Eric van Poelgeest zich voor een Duitse razzia (Kort Amerikaans)?
Zo treft u in levende lijve al die plekken, die vereeuwigd zijn in de beroemde boeken van één van Nederlands grootste schrijvers.

Inclusief: koffie met gebak, wandeling o.l.v. een gids, lunch
Duur: ca. 3 uur

Aantal personen: minimaal 10 personen

Wilt u terug naar Oegstgeest? Wij bieden ook een begeleide fietstocht langs Wolkers-plekken in Leiden en Oegstgeest. Prijzen op aanvraag.

Vraag een offerte of meer informatie aan