In de voetsporen van de molenaarszoon Rembrandt

In 1606 werd Rembrandt geboren in Leiden. Hij groeide er op, zag de stad groeien en besloot schilder te worden. Eenmaal volleerd vestigde hij zich in de Sleutelstad als zelfstandig schilder. Het was in Leiden dat hij ontdekt werd door Constantijn Huygens, de secretaris van de stadhouder. U treedt in de voetstappen van de molenaarszoon Rembrandt.

Na de koffie met gebak gaat u op stap met een gids. Tijdens de wandeling gaat uw gids in op het leven van een molenaar en diens familie. Waar werden de molens in de 17e eeuw voor gebruikt en waar stonden. En welke invloed had deze achtergrond op de verdere carrière van Rembrandt. U maakt kennis met de Latijnse School, waar hij onderwijs kreeg, en met het huis van Jacob van Swanenburg, waar hij zijn eerste penseel vasthield. Rembrandt leefde in roerige tijden en u zult er alles van horen.

Daarna bezoekt u een museum naar keuze.

Ten slotte kunt u genieten van een heerlijke lunch.

Inclusief: koffie met gebak, begeleide stadswandeling, bezoek aan de Lakenhal, koffietafel met soep en kroket Duur: ca. 4 uur Aantal personen: minimaal 15 personen. Bij kleinere groepen meerprijs.

 

Vraag meer informatie voor een stadswandeling in Leiden aan:

1 + 8 =