Stadsganzenbord in de winter

Het stadsganzenbord is een speurtocht door Leiden aan de hand van een originele plattegrond van de Nederlandse cartograaf en globemaker Blaeu (1571-1638). Het is verbazingwekkend hoeveel van toen u nu nog terugvindt. Het stratenplan is in grote lijnen onveranderd gebleven.

Kunt u uw weg vinden in het Leiden van Rembrandt? Of anders gezegd, zou Rembrandt de weg kunnen vinden in het Leiden van nu? Het moet mogelijk zijn om uw weg te vinden aan de hand van vele oriëntatiepunten uit het verleden. Maar onderweg zult u talloze details op de kaart tegenkomen die u zullen verbazen. Over zaken die er niet meer zijn. Of juist nog wel. En u zult een hoop te weten komen over de Gouden Eeuw van Leiden.

U splitst uw groep in kleinere groepjes van 6-8 personen. U gaat gewapend met de stadsplattegrond op pad. Op iedere locatie moet een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd worden. En natuurlijk gaat het er om wie het beste kijkt en wie de belangrijke details niet over het hoofd ziet. En wie niet verdwaalt! Onderweg brengt u een bezoek aan de Hortus Botanicus (zomer) of het SieboldHuis (winter) als onderdeel van de puzzeltocht. Hier moet natuurlijk ook een vraag beantwoord worden.

Dit arrangement is ook verkrijgbaar in het Engels (citygame Stadsganzenbord, oftewel the Goose Game)
Inclusief: 1 plattegrond per subgroep, vragenlijst, entree tot de Hortus of het SieboldHuis.
Duur: ca. 2,5 uur

Uitbreidingen: u kunt onder het genot van warme chocolademelk met speculaas gezamenlijk de vragen nakijken

Vraag meer informatie voor een stadsganzenbord in de winter in Leiden aan:

2 + 1 =